کودک آزاری عبارت است از هر گونه فعل یا ترک فعلی که باعث آزار روحی و جسمی و ایجاد آثار ماندگار در وجود یک کودک شود، برخی از این آثار میتواند مخفی باشد. ممانعت از حاضر شدن در کلاس درس، محروم کردن او از غذا، حبس در حمام یا زیر زمین اشکال مخفی کودک آزاری است. تنبیه بدنی و تجاوزجنسی به کودک هم از انواع کودک آزاری فیزیکی است.
آگاهی جنسی به کودکان
به اعتقاد برخی روانشناسان بایستی کودکان را متناسب با سن آنها در زمینه سوءاستفاده جنسی آگاه کرد. تجربه سوء استفاده جنسی در دوره کودکی اتفاق ناخوشایندی است که میتواند نتایج آن تا بزرگسالی تداوم پیدا کند و ممکن است در زمان ازدواج و به شکل اختلالات جنسی خود را نشان دهد. آنان معتقدند وجود رفت و آمدهای خانوادگی و اجتماعی، فرزندان را در برقراری روابط بین فردی تقویت میکند.
ثبت 6 هزار گزارش کودک آزاری در اورژانس کشور
شناسهٔ خبر: 1377842 – یکشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ – ۱۶:۳۵
قم – خبرگزاری مهر: عضو گروه حقوقی هیئت علمی دانشگاه مفید قم گفت: سال گذشته 144هزار تماس با مرکز فوریتهای پزشکی گرفته شده است که از این تعداد 6 هزار مورد گزارش کودک آزاری بود.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید حسین هاشمی قبل از ظهر یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی در تالار گفتگوی دانشگاه مفید قم برگزار شد با ابراز نگرانی از رشد کودک آزاری در سطح جامعه اظهار داشت: صفحههای روزنامهها و نمایه پایگاههای خبری، هر روز حادثههای غمباری مبنی بر کودک آزاری به شیوههای مختلف را نشان میدهد که دل هر انسانی را به درد میآورد.
وی افزود: متأسفانه خانه که بهترین محل برای تامین آسایش کودکان است تبدیل به فضایی وحشت بار برای آزارهای کودکان شده است تا جایی که مطالعات جرم شناسی نشان میدهد 70 درصد کودک آزاریها در محیط خانواده صورت میگیرد.
عضو گروه حقوقی هیئت علمی دانشگاه مفید قم تصریح کرد: متأسفانه جامعه ما به سمتی سوق پیدا کرده که به جای گزارش لطف و مهربانی پدر در محیط خانواده آمارهای 53 درصدی آزار کودک را توسط پدران شاهد هستیم.
وی تأکید کرد: تحقیقات جرم شناسی نشان داده است که بیشتر مجرمین حرفهای در کودکی مورد آزار و اذیت و تنبیه بدنی قرار گرفتهاند که خود زمینه را برای بزهکاری در وجودشان پرورش داده است.
حجت الاسلام هاشمی تأکید کرد: بنابر ضرورتی که در این باره حس شد کنفرانسی با همکاری سازمان یونیسف با عنوان نقش ادیان در مقابله با خشونت علیه کودک با حضور مهمانان خارجی و داخلی در دانشگاه مفید قم برگزار میکنیم و راهکارهای لازم را در این زمینه مورد بررسی قرار میدهیم.
مقابله، پیشگیری و درمان:
موسسه منشور مهر با همکاری مشاوران حقوقی و متخصصان روانشناسی خود توانسته است پژوهشهای مفیدی را در این زمینه انجام داده و در خصوص آموزش و آگاهی والدین و کودکان کارگاه هایی را برگزار کند.
از این رو اگر میدانید که در مکانهای محل سکونت و محل کار شما بستری مناسب جهت برگزاری مجدد این کارگاه ها می باشد ما را مطلع کنید.